Čo je nové vo svete lietania – júl 2021

Viaceré letecké spoločnosti obnovujú svoje lety do Viedne:

SAUDI ARABIAN AIRLINES (SV) začala opätovne od 01.07. prevádzkovať svoje lety z Rijádu a Džiddy do Viedne. Lety budú operovane 2x týždenne lietadlom A320.

ETIHAD AIRWAYS (EY)– letecká spoločnosť so sídlom v Abú Dhabi dna 18.07. absolvovala inauguračný let na trase Abú Dhabi – Viedeň. Linka bude lietať 2 x týždenne a Viedeň sa stala 65. destináciou, do ktorej EY bude lietať.

Do Viedne sa vracia aj AIR CANADA (AC). Potom ako KANADA oznámila že uvoľňuje opatrenia tykajúce sa vstupu do krajiny a od 07.09.2021 budú môcť do krajiny cestovať aj zahraniční cestujúci, ktorý sú plne zaočkovaní proti COVID 19 a občania USA už od augusta, dňa 22.07. bola obnovená aj linka spájajúca Viedeň s Torontom. Spojenie bude prevádzkovane 3 x do týždňa lietadlom Boeing 787-9 Dreamliner.

Spoločný míľový program leteckých spoločností AIR FRANCE KLM Flying Blue prišiel s novým spôsobom, ako zatraktívniť cestovanie počas pandémie Covid-19. Od 1. júla do konca roku 2021 sa členom programu za všetky lety s číslom letu AF alebo KL pripíše dvojnásobok bodov bez ohľadu na to, kto tieto lety prevádzkuje. Nie je nutná žiadna dodatočná registrácia a akcia sa vzťahuje aj na nových členov programu.

EUROWINGS DISCOVER (4Y)- 24.07. 2021 začne svoju prevádzku nová letecká spoločnosť, ktorá je súčasťou skupiny LUFTHANSA. Prevádzkovať bude diaľkove lety do dovolenkových destinácii ako je Barbados, Mauritius, Mombasa, Cancun, Las Vegas, Panama a ďalšie. Na všetkých letoch bude k dispozícii aj čoraz populárnejšia trieda ” Premium Economy “.

Zaujímavé: zatiaľ čo väčšina leteckých spoločnosti zápasí s obrovskými dlhmi spôsobenými pandémiou a pracuje na plánoch ako prežiť nasledujúce roky tak na druhej strane za posledných 18 mesiacov vzniklo 42 nových startup leteckých spoločností a ďalších 36 plánuje svoj štart v horizonte 12 až 24 mesiacov.