NOVÉ LETECKÉ SPOLOČNOSTI, NOVÉ LIETADLÁ, NOVE LINKY.

Aj napriek výzvam, ktoré pre letecké spoločnosti znamená pandémia COVID- 19 , na trh prichádzajú nové letecké spoločnosti.

AVELO AIRLINES zahájili 29.4. 2021 svoju činnosť inauguračným letom z Hollywood Burbank Airport na Sonoma County Airport. Avelo je po 15 rokoch prvá novovzniknutá americká letecká spoločnosť, ktorá má na začiatok v pláne prevádzkovať 11 liniek spájajúcich Hollywood Burbank s zaujímavými destináciami na západe USA.

AVA AIRWAYS je ďalší startup v leteckej preprave, ktorý bol založený v Dominikánskej republike. Táto letecká spoločnosť má v pláne prevádzkovať lety zo Santo Dominga do Karibiku, Južnej a Severnej Ameriky, Európy a neskôr aj do Afriky.

NEOS AIRLINES, druhý najväčší letecký prepravca v Taliansku, od polovice júna otvára novú linku na trase NEW YORK ,JFK – MILANO. Let bude prevadzkovaný2 x týždenne lietadlom Boeing 787-9 Dreamliner v konfigurácii 28 miest v Premium economy a 331 miest v ekonomickej triede. NEOS je letecká spoločnosť, ktorá ma flotilu lietadiel s najnižším priemerným vekom.

LUFTHANSA GROUP sa pripravuje na zahájenie činnosti novej leteckej spoločnosti EUROWINGS DISCOVER (4Y), ktorá bude v rámci tejto skupine prevádzkovať výhradne lety do dovolenkových destinácii. V rámci tejto transformácie, všetky diaľkove lety prevádzkovane leteckou spoločnosťou EUROWINGS budú od 05.05. 2021 operovane LUFTHANSOU. Týka sa to napr. letov do Anchorage, Bridgetownu,Las Vegas,na Mauritius atď.

LUFTHANSA GROUP aj napriek pandémii výrazne investuje do modernizácie lietadlovej flotily. Nedávno ohlásili nákup 5 lietadiel typu AIRBUS350-900s a 5 lietadiel BOEING 787-9. Tento nákup je súčasťou objednávky 175 nových moderných lietadiel, ktoré budú LH dodane v priebehu tohto desaťročia